Monday, December 2, 2013

:: Mulberi Tree ::

assalammualaikum semua.
anneyeong

Lama rasanya tak update blog tanaman ini kan. 
so, kali ni nak update pasal my pokok mulberi yang dah mengeluarkan hasilnya. 
alhamdulillah..

so, kita kasi gambar jer la yer. :D 










4 comments:

Tarique Syahman said...

Salam..wauu besarnya buah..saya juga ada tanam tapi pokok tak besar..buah pun jarang-jarang. Sebelum ni daun tiba-tiba macam terbakar.

http://backyardgartner.blogspot.com/2013/11/mulberry-1.html

Kalau pernah alami mintak tunjuk ajar bagaimana nak atasi. TQ.

Cik KemBhoJha said...

salam.

pokok ni mula berbuah lepas saya gondolkan. cantaskan semua batang and biarkan tunas yang baru tumbuh. tiba-tiba pas tu nak berbuah. :D
itu jer cara saya.

sud@is said...

Salam kenal Cik KemBhoJha
Wauuu cntiknya buahnya, baru tanam,,tak sabar nak petik buah macam ni

suka suka said...

Memang sedap mulberi yg hitam tu.. tak rugi tanam pokok ni...