Monday, August 21, 2017

:: SaBtU & AhaD YanG AmaN ::



assalammualaikum

Sabtu lepas anak dara ajak pg makan laksa sarawak tapi hari dah lewat.
Change the plan to Sunday.
Remind her if you want to eat laksa at our favorite place, we need to go early.
so... seriously.. she wake up at 7 a.m.
Terus mandi ... and then kemas and wait for her mummy.
and she can say.. mummy, can you move faster. Snail is more laju then you...
adeh adeh adeh.. the choice of word...
itu saja nak bagi tau. :)


Thursday, August 3, 2017

:: PenYeRi MeJa ::


“I must have flowers, always, and always.” 
― Claude Monet


Monday, July 10, 2017

:: WeekenD ::



"Do not watch the petals fall from the rose with sadness, know that, like life, things sometimes must fade, before they can bloom again. - unknown"

Last weekend, since my roses dah fully bloom, so i cut it and letak dalam small bottle and place is at my kitchen table. 
So cantik. (Sendiri puji ler)

and saya sempat lagi buat wantan untuk juadah family. Sepacket wontan skin tu boleh muat 2 tupperware tu. Inti nya pulak.. isi ayam jer. dengan sayur kucai. 


buat wantan ni la yang paling senang. practice makes perfect eh. 
itu jer mampu cakap.



Friday, July 7, 2017

:: PaSSioN to RoSeS ::

 Assalammualaikum.

Apa nak jadi dah ni? Semua semangat bercucuk tanam dah bertukar ke bunga Rose. :)
Actually everything started with mini rose yang i terbeli kat pasar serikin.
2 batang RM 10.00
Bila tengok harga mcm tu, so, just want to try... mula mencoba untuk menanam nya,,
and ehhh,,,, menjadi lah pulak... cantik plak tu.
Warna pink muda & pink. Mcm kat sebelah and kat bawah ni.

Kat sebelah tu cantik kan.... that is my mini rose as well.

So, melihat pada kejayaan tangan ini menanam bunga rose dengan jaya nya... semangat nak mencuba tu semakin membuak. So.. kali ni ajak mak pg lagi.
Sengaja pegi lambat skit mana tau dapat murah.
Beli banyak dengan harga yang berpatutan.
well... seriously... memanng murah..
so i bought warna putih, yellow & red. :) and only for RM10.00
Tanam and mengharap ianya menjadi..
ohyeah...

Warna yang i pilih adalah...

Putih

Pale Yellow

Red yg tak red sangat.

Itu jer lah from now.
later sambung lagi kay.
Terima kasih. 




Tuesday, July 4, 2017

:: Roses ::


Roses

I'm back. Alhamdulillah. Still alive. :)
Now i'm crazy with roses.
Those are one of the photo of roses that i took from Kundasang.
Insha Allah i will update more later.

Assalammualaikum

Tuesday, July 21, 2015

:: Si CanTiK MaNiS ::



Salam Lebaran 

Photo taken by me. :D 
using my Ienovo phone. 
while waiting for my frientd to come over at my parents house. 
snap here and there
all plants around my mum house. 
kan musim panas..
only si cantik manis sahaja yang menghijau. 
like it. 


Sunday, July 19, 2015

:: LaMaN CiK KemBhoJha - RaYa MoDe ::

salam
selamat hari raya aidilfitri,
saya jamu gambar jer la yer...

 Dunno benih apa but i suspect its a watermelon. 
coz pernah buang biji watermelon before. tot x tumbuh... 

 biarkan lah. 

kacang panjang. My anak dara yang tanam.
biarkan lah


 This 2 is my Terung Bulat, 

 anak pokok cili. 

 cili yang merah. 

campur. ada tomato - chillie - kangkung - daun bawang

 Bunga Telang


 Bunga Kangkung