Tuesday, April 3, 2012

:: Update Terkini Kebun Kecil ::

Sayur Marlabar Spinach
Assalammualaikum semua...

Lama nya tak update blog kan.. jadi saya mula kan dengan gambar cik suci saya yang suka tolong mama nya pg petik sayur utk makan malam. Cukuplah utk kami berdua. :)

sekarang ni, saya suka melatih anak dara saya ni utk bercucuk tanam. :) Gambar-gambar yang akan saya paparkan adalah hasil dari kebun kecil saya di tepi halaman rumah. :)

 Cili Padi utk rumah mak abah & sayur kacang botor
 Kacang Botor (utk mak abah)

Kebun Sayur Kecil saya
 Lebihan Halia yg tumbuh saya tanam jer, tak sangka pula sihat macam ni. :)
 Terung
 Benih Kacang Botor dari Encik Iskandar... terima kasih.
 Cili dari mak
 Keladi dari Mak saudara
 Kacang Panjang
Marlabar spinach

Itu sahaja gambar yang ada dalam BB saya. The latest info yang saya coba tanam adalah Lobak Putih< fav sayur saya... Petola dan Timun. :)

Insyallah nanti saya update lagi yer.

Khamsamida @ Thank you.

5 comments:

hernyhafiz ^_^ said...

tengok kacang botol tu teringat saya punya. dah tumbuh dalam 30cm kut.dah pesn kat bangla mesin rumput jangan potong pokok tu..dia memng tak potong tapi dia terus cabut. stressnya!

KemBhoJha said...

salam

saya pernah alami pengalaman yang sama, saya tanam timun.. siap dah cacak kayu kat tepi pkok.. boleh pulak mamat yang potong rumput selamba potong sekali..

semenjak tu, tak nak lagi dah nak tanam sayur luar dari pagar rumah.. hehehe..

terima kasih sebab sudi beri komen kat blog saya. :)

hijaudaun said...

salam kak. lebat sungguh cili akak tu.seronk dapat petik sayur tanam sendiri. feel dia tak sama macam beli sayur kat pasar. ;)

outbound malang said...

kunjungan gan .,.
bagi" motivasi
kegagalan bukanlah akhir .,.
kesuksesan juga bukan akhir .,.
tapi proses merupakan cerminan akhir .,.
di tunggu kunjungan blik.na gan.,

Anonymous said...

rindok nangga tanaman cabik ktk